Mijn bescheiden doelen voor 2021

– Hoezo bescheiden?

– Waarom niet het beste uit jezelf halen?

– Waarom niet de lat wat hoger leggen?

In 2019, mijn eerste jaar zonder loondienstbetrekking on the side, had ik een erg rustige lente. Zonder reden. Vorig jaar had ik een heel rustig halfjaar, met duidelijke reden. Mijn grootste klant zei op direct bij de start van Covid19. En precies op het moment dat ik weer plek had voor een extra klant. Nouja, die kwam natuurlijk ook niet meteen 😉 In beide jaren heb ik mijn omzet later in het jaar gelukkig ‘goed’ kunnen maken.

Ondanks dat ik maar één uurtje factuurtje klant heb, word ik vooral nog betaald op basis van gewerkte uren. En, ik werk in uren ‘maar’ parttime. Dus mijn plafond is makkelijk te berekenen én in theorie snel bereikt.

Gewoon lekker draaien

Mijn eerste doel is dus om een normaal jaar te draaien (eindelijk). Zonder dat ik in een paar maanden als een dolle moet werken om de stille maanden goed te maken. Gewoon op basis van mijn huidige business model.

Mijn doel in harde munten is om 1.750 euro naar ons privé over te kunnen maken. Privé hebben we ook mooie doelen gesteld. Zoals eindelijk weer sparen nu bijvoorbeeld de kinderopvangkosten lager zijn door twee schoolgaande kinderen.

Daarnaast wil ik mijn buffer weer opbouwen naar minstens zes maanden. En behouden!

Iets nieuws

Ook wil ik tijd besteden en misschien wel investeren in een business coach om te kijken hoe ik meer mensen blij kan maken met mijn online training. En kijken naar een nieuwe variant voor mijn business model. Een soort hybride model. Nog steeds lekker werken, maar zonder de onzekerheid in een situatie zoals corona dat met zich meebrengt.

Een weekend weg van mijn bonus

Mijn financiën zijn geregeld op basis van Profit First. En dus maak ik 3% van mijn omzet over naar de winstrekening. Elk kwartaal mag ik daar een deel van gebruiken om mijzelf te belonen. Vorige week heb ik wat leuke dingen gekocht bij Bol. En nu wil ik graag gaan sparen voor een weekend weg in eigen land.

Meer bloggen

Ik ben begin 2020 de reisblog Aliasdee Travels begonnen om te schrijven over reizen met onze kinderen. Graag wil ik het komende jaar daar elke twee weken een blog aan toe kunnen voegen.

Door de beperkingen heb ik de laatste tijd vooral de populaire blog over wandeltips kunnen updaten 😊

Mijn hobby meer toepassen op mijn werk

Toen ik voor het eerst van Pinterest hoorde, was ik erg sceptisch. Wat heb je nu aan een online prikbord. Inmiddels heb ik onze bruiloft, kinderkamers, speeldates en vakanties gepland met grote betrokkenheid van Pinterest.

Tijd om te kijken wat het zakelijk kan betekenen. Ik ben in november gestart met de Pinterest training van PinCreative en deze hoop ik in het eerste kwartaal af te ronden, zodat ik kan rocken vanaf april!

Gezondheid eerst

De kinderen zijn allebei naar school, als er geen lockdown is… Dat betekent dat ik meer uren zou kunnen gaan werken. Maar ik merk dat ik dan weer in de vicieuze cirkel kom van teveel achter een bureau zitten, minder bewegen, meer last van mijn rug. Dus ik wil streng zijn op het aantal uren dat ik beschikbaar bent voor mijn bedrijf.

Een leuk doel om te bereiken

En een leuk doel heb ik ook voor dit jaar! Ik vertel er nu niet zoveel over, op Instagram vertel ik er binnenkort meer over!