ActiveCampaign helpt jouw online marketing

Dat durf ik wel te beloven. Deze online tool helpt met het versturen van e-mails én zoveel meer. Bedenk het en ActiveCampaign kan het voor je uitwerken. Tenminste, je moet het wel zelf inrichten 😊 Maar dan neemt deze e-mailmarketingtool je veel werk uit handen en dat scheelt je weer tijd.

Mijn eerste klant werkte met Mailchimp. Voor basis nieuwsbrieven. Meer dan dat moet je eigenlijk ook niet vragen van Mailchimp. Zeker niet meer in de gratis versie sinds medio 2019. Daarna heb ik klanten gehad met Autorespond. Een fijne tool in het Nederlands. Totdat ik in aanraking kwam met ActiveCampaign. Ik ben om!

De voordelen van ActiveCampaign

  • Veel segmentatiemogelijkheden naast het gebruik van lijsten en tags, bijvoorbeeld door custom fields te gebruiken.
  • Je kan daarom goed personaliseren, stuur alleen een e-mail die zo relevant mogelijk is voor de lezer.
  • Bij een grotere lijst is het interessant om te splittesten. Welke e-mail, welke content spreekt het meeste aan.
  • Het maken van automatiseringen geeft je de mogelijkheid om altijd klaar te staan voor geïnteresseerden en jouw klanten. Zo verwerk je e-mails, je verkoopverhaal in overzichtelijke funnels.
  • ActiveCampaign kent veel integratiemogelijkheden met andere online tools. Zoals bijvoorbeeld Woocommerce voor je webshop.

Het verschil tussen Autorespond en ActiveCampaign

Met beide autoresponder tools kan je veel. Ze werken alleen op een andere manier zodat je anders moet denken. Lijsten, groepen, segmentaties, automatiseringen, workflows, het werkt net even anders.

Ook de volgorde van funnels en het inrichten van funnels werkt verschillend. Het is dan ook niet aan de raden om met beide tools aan de slag te gaan. Je raakt snel verward 😊

Bij Autorespond vind ik persoonlijk de statistieken makkelijker weergegeven.

Het verschil tussen Mailblue en ActiveCampaign

Mailblue is de Nederlandstalige variant van ActiveCampaign en op de markt gebracht door Youri Meuleman. Dat betekent ook Nederlandse support. Makkelijk als je Engels niet supergoed is of als je gewoon liever in het Nederlands communiceert.

Waarom ben ik zo enthousiast over ActiveCampaign

Ook bij ActiveCampaign zijn er verbeteringen denkbaar, maar over het algemeen ben ik erg blij met de mogelijkheden die ActiveCampaign biedt:

  • op het gebied van bijvoorbeeld je contacten beheren. Of je dat in één, een paar of meerdere lijsten en tags doet.
  • Het aanmaken van een geautomatiseerde funnel is een fluitje van een cent als je weet hoe het werkt. Want ook al is het behoorlijk intuïtief, een training raad ik je wel aan.

Kortom, ActiveCampaign is een tool die het je nog makkelijker maakt om op de juiste manier te communiceren met jouw doelgroep, jouw klanten en jouw overige geïnteresseerden.

Een echte aanvulling in je online marketingmix.

Wil je ook met ActiveCampaign aan de slag?

Dan raad ik de ActiveCampaign Training van Yvonne Ruckert aan. Ik heb nog niet eerder zo’n uitgebreide training gezien over deze tool. Hou je net als ik niet van alles zelf uitzoeken, dan is dit je houvast. Door het bekijken van haar eerste twee lessen was ik al slagvaardiger geworden (en ik kende de tool toch al echt wel).

Ik promoot niet zomaar een betaalde training, maar omdat ik je 400 euro korting mag geven…. Ja, echt, 400 euro. En dat wil ik je natuurlijk niet onthouden. Dus ben je geïnteresseerd om meer te leren over het gebruik en inrichten van ActiveCampaign, gebruik dan deze kortingscode bij je aankoop: QWX8XTWY.

Ben erg benieuwd welke winst deze training jou gaat brengen!

Deze blog bevat een affiliate link.