Doel: balans verbeteren voor een blijere ik

Terwijl de kerstvakantie niet voelde als vakantie, maar meer als verplicht vrij omdat onze kinderen nu eenmaal vrij zijn, baalde ik ook weer van het ritme dat weer ging komen.

Ik werk niet elke dag en ook niet elke werkdag helemaal, zodat ik er ook voor de kinderen kan zijn.

Maar de onvrede was er al een tijdje dat ik helemaal niet het gevoel had dat ik wat waardevols kan doen in de tijd dat ik met de kinderen was. Believe me, ik ben niet de beste moeder van Nederland omdat ik graag iets ‘waardevols’ met ze wil doen 😊 maar iets van samen-doen schiet er al tijden volledig bij in.

Wijsheid komt echt met de jaren

Ik merk steeds vaker dat ik echt wijzer begin te worden. Over mijzelf. Ik tik binnenkort de 43 jaar aan en blijkbaar heb ik dus zo’n 40 jaar nodig gehad om mijzelf beter te leren kennen. Om mijzelf te willen zijn. Om er aan toe te geven dat ik een uniek persoon ben (so I have been told) en ik er mag zijn.

Trust me, ik laat niet over mijn heen lopen, ben blijkbaar een kei in nee zeggen en weet tijd voor mijzelf te pakken. Maar toch was er die waan van de dag en die verplichte momenten die voelden als een wals over mij heen.

  • Ondanks dat ik heel extrovert kan overkomen, ben ik erg introvert.
  • Ondanks dat ik graag vooruit plan, word ik ook zenuwachtig als te veel gepland is.
  • Ondanks dat ik een hekel heb aan veel afspraken op een dag, laat ik me te vaak verleiden om toch inderdaad dit er even bij te doen.

Kortom, ik ben een en al tegenstrijdigheid 😊. Maar ook daar moet mee te leven zijn. Vooral door mijzelf.

Tijd om in kaart te brengen wat mij tegenstaat

Dus ik heb opgeschreven hoe mijn weken er uit zien en zo viel mij op dat inderdaad de vrije middagen met de kinderen opgesnoept worden door vroeg eten koken voor de voetbaltraining van zoon 1, zwemles van zoon 2 en vriendjes die komen spelen voor beiden. Daag 3 middagen samen.

De vrije ochtenden liet ik heel makkelijk vullen met schoonmaken en boodschappen doen. Iets dat moet gaat bij mij helaas voor iets dat ik leuk vind. Die 2 vrije ochtenden voelden totaal niet als vrij dus! En dat gaf mij weer een slecht gevoel omdat ‘het toch fijn is dat ik daarvoor de tijd heb?’

Doordat ik nu duidelijk heb waardoor ik mij zo voelde, kon ik ook oplossingen bedenken.

En 2022 begint dan voor mij ook met proberen. Proberen een balans te vinden dat ik kan werken in mijn bedrijf, liefst ook aan mijn bedrijf, dat ik er voor de kinderen kan zijn, dat we een schoon huis hebben met een gevulde voorraadkast, dat ik kan sporten én dat ik ook nog tijd aan mijzelf kan besteden. (ok, en ik maar denken dat er niet zoveel ballen in de lucht had hoog te houden :o)

Wat ik ga doen voor een betere balans

  • Spelen met werkdagen en dagdelen
  • Schoonmaken tijdens vriendje-speelt-bij-ons
  • Boodschappen niet als eerste prio zetten
  • Wie weet volgen nog meer ideeën en combinaties die ik kan proberen

Ik zal deze blog updaten zodra ik weet hoe ik mijn 44e levensjaar fijner in kan gaan 😊