fbpx

Help! Wanneer, hoe en wat?

Nu je weet wat je op de planning kan zetten, is het belangrijk om deze goed in te plannen. Deze week een paar tips over de WANNEER van jouw planning.

Begin bij 0
Bij het eindmoment, een evenement of de lancering, plan dat moment in ‘week 0’. Ook al is dat op onze jaarkalender week 21. Alle taken die nodig zijn om dit te realiseren, plan je dan in de weken ervoor: -1, -2, -5, enzovoort. Dit helpt om je de urgentie in te zien. Want na week 21 komt week 22, maar aftellen tot 0 werkt psychisch goed.

Werk en privé
Vergeet niet om feestdagen en vakanties toe te voegen, want dat zijn natuurlijk periodes dat jij of meerdere teamleden minder of helemaal niet (kunnen) werken.

Afhankelijkheid
Ben je afhankelijk van een leverancier, bijvoorbeeld een fabriek in China, vergeet dan ook hun feestdagen en vooral transporttijd niet. En deel en herinner je planning zodat je op tijd op de hoogte bent of de planning gehaald wordt.

Dus met de WAT-tips erbij ben je al hard op weg om de beste planner te worden! Volgende week nog een paar tips over de HOE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange