fbpx

Ik en vloggen

Vloggen of gewoon een video van jezelf delen, het is helemaal in.
Zo krijgt de kijker een beeld hoe jij bent. Maar ik en vloggen…
 
Maar ik twijfel…
Mijn eerste TV-debuut herinner ik me nog wel, een collega deed mee aan een realityserie en ik werd gebombardeerd tot chauffeur. Cameraman (of -vrouw, ik weet het niet meer) die me volgde van kantoor tot op de achterbank in de auto. Ik liep rood aan.
Later mocht ik voor mijn werk voor de camera in verband met een documentaire. Er was niemand anders en voor de grap zei ik ‘oh, dat doe ik wel’. Het heeft een miljoen takes gekost en uiteindelijk ben ik de voice-over geworden… (wel van een internationale documentaire 🙂
Ik vond het niet zo erg om voor de camera te staan, dat rood worden kan ik nog wel negeren. Maar mijn stem, mijn geheugen, ik kon niet eens een korte zin uit mijn hoofd opzeggen. Zelfs het oplezen van de geschreven autocue lukte me niet.
Wat voelde ik me een mislukkeling. Gelukkig kan ik er nu wel om lachen.
 
Vorig jaar werd ik weer voor de camera gevraagd tijdens een participatieproject van gemeente Nijkerk. Niet mijn ding waarschuwde ik ze… Maar ik voldeed nog aan de definitie ‘jongeren’, dus ik was verkocht. Tegen zo’n compliment zeg ik geen nee ? Het lukte aardig om de drie vragen te beantwoorden in de camera. Waarschijnlijk was ik dus toch ook volwassener geworden in mijn cameravrees…
 
En nu ben ik een zelfstandig ondernemer. Hoe super is het dan om potentiële klanten al een idee te geven hoe ik ben?
Tot nu is mijn excuus dat ik dan net mijn oude kloffie aan heb. Maar ik heb nu webinar gevolgd van Astrid Mast. Haar motto “Trek vandaag aan wat je morgen wilt bereiken.”. Dus ik vanmorgen, ondanks een thuiswerkdag, in zakelijk net de trap af.
Een goed idee vond ik zelf…totdat een halfuur later de havermout van de jongste op mijn mouwen gesmeerd was.
 
Het is niet makkelijk om een goed geklede ondernemersmoeder te zijn ?
Hoe doe jij dat op je thuiswerkdagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *