fbpx

Jouw ideale app lijst samenstellen

Ik zie soms de bomen door het bos niet meer in het land vol app’s en andere programma’s die zo handig kunnen zijn. Privé en zakelijk. Ik heb nu niet de beste app’s op een rijtje voor je, maar wel wat tips om tot jouw favoriete app lijst te komen!

Ik maak onderscheid in drie categoriën app’s (tools):

 • App’s die ik al ken
  • Bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn, Whats App, Instagram
 • App’s die ik zoek omdat ik weet dat een bepaalde handeling of activiteit veel makkelijker zou moeten kunnen
  • De enige foto’s die niet van mijn telefoon ook in de cloud werden bewaard, waren mijn Instagram foto’s. Na wat zoeken, was daar IFTTT
  • Betalen voor parkeren moet toch ook kunnen zonder dat ik geld op zak heb? En daar was Parkmobile!
 • App’s waar ik nog nooit van gehoord had voordat ik er via-via over hoorde
  • Speedtest, om te kijken hoe de wifi snelheid is
  • Genius Scan, met je telefooncamera een PDF kunnen maken van documenten
  • Mobile-pocket, al mijn klantenkaarten in één app.

Dit moet je doen om jouw favoriete app lijstje samen te stellen:

 • Lezen van top 10 lijstjes van anderen. Regelmatig word er wel over geblogd, dus Google zal zeker wat zoekresultaten geven. Zelf kijk ik graag naar de favoriete app lijsten van digital nomads. Want zij zijn inmiddels een kei om virtueel en mobiel te werken. Dus de meeste app’s die ik nu heb waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had, heb ik via digital nomads opgepikt.
 • Volgen van ondernemers websites, zoals Frankwatching of ZZP Barometer. Daar komen regelmatig tips langs.
 • Scrollen door Google Play of de Apple App Store, je hebt van die momenten dat je op een afspraak wacht en dan kom je soms wel eens wat tegen.
 • Deze acties lijken tijd te kosten. Dat klopt, soms loop je al tegen jouw app favorieten aan bij het lezen van één lijstje. Soms moet je even zoeken om de app’s te vinden die jouw leven makkelijker maken. Bij mij is een voorwaarde dat een app gemakkelijk in gebruik is en tijd bespaart om iets te realiseren.

Wel even testen natuurlijk

 • Installeer een app en test de app een keer. Bevalt het? Of is het toch niet wat je er van dacht?
 • Kijk kritisch naar de rechten die je de app geeft, wil bijvoorbeeld een woordenboek app toegang tot je foto’s? Zeker met 25 mei (AVG) in het vooruitzicht is het een must om nog beter de rechten te bekijken die een app vereist.
 • En nu maar wachten of je de app vaker gaat gebruiken 🙂
 • En zodra ik weer een melding krijg dat mijn telefoongeheugen vol raakt, loop ik kritisch langs mijn downloads. En zo verdwijnen er altijd wel een paar app’s die ik toch niet gebruik.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete app is, de app waar je zakelijk niet meer zonder kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *