Meer geld verdienen door optimaliseren

In de afgelopen twee jaar heb ik aardig wat ondernemers kunnen helpen met geld verdienen door hun bedrijfsproces te stroomlijnen. En je denkt nu wellicht “Hoezo meer geld verdienen, vaak kost een automatisering toch geld??”

Ja, dat klopt. Je hebt gelijk. Maar weegt dat geld op tegen bijvoorbeeld jouw uren? Want:

  • Je gaat minder tijd besteden aan hetzelfde werk
  • Tijd die je kan besteden aan declarabel werk

Stel jezelf de vraag “Hoeveel ben ik waard?” En kijk of dat matcht met het werk dat je kwijt bent aan bijvoorbeeld niet-declarabel werk.

Omdat ik best gestructureerd werk -het gaat eigenlijk vanzelf- wist ik op een gegeven moment niet hoe waardevol mijn werk kan zijn. Totdat ik eind vorig jaar met een groepje van 8 ondernemers aan het sparren was. Zij wisten me weer te vertellen hoe fijn het eigenlijk is wat ik in het dagelijks leven doe.

Maar pff, ik was al druk genoeg, dus nog meer ondernemers helpen lukte mij niet. Totdat ik mijn aanpak wist te fileren in makkelijke en behapbare stappen. Zodat het ook zelf te doen is voor ondernemers! Zo kan ik toch andere ondernemers helpen ondanks dat mijn tijd beperkt is.

Nu zijn veel ondernemers klaar met klussen in huis en tuin. Het declarabele werk is nu nog niet optimaal. Dus tijd om met voorbereidend werk aan de slag te gaan, voor straks, als het weer drukker is en je al je beschikbare tijd wil besteden aan het helpen van jouw klanten.

Ik moet eerlijk zijn, je bedrijfsproces onder handen nemen is best een saaie klus. Zelfs ik vind dat. Maar mijn plezier haal ik uit het doel: het resultaat. Minder tijd besteden aan hetzelfde werk. Systemen werken terwijl ik niet werk. Tijd over dus dat ik kan besteden aan leuker werk, beter betaald werk of aan mijn gezin!

De online training Power Up diy bestaat uit 15 stappen. Elke werkdag krijg je maximaal drie opdrachten. Dat betekent dat je binnen een maand al plezier kan hebben van je resultaat. Ik heb de stappen zo behapbaar en duidelijk mogelijk gemaakt zodat je voortgang blijft boeken.

Stel je nog eens voor:

  • Je gaat minder tijd besteden aan hetzelfde werk
  • Tijd die je kan besteden aan declarabel werk

En nog een voordeel is dat je straks, als het druk is en je omzet richting fantastisch gaat, je werk kan gaan overdragen zodat je het helemaal niet meer zelf hoeft te doen. En met een geoptimaliseerd bedrijfsproces kan dat, want jij bent niet meer de belangrijkste schakel.

Ben jij er al klaar voor? Ga zelf aan de slag met de makkelijke do it yourself training Power Up.