Op mini expeditie met MiniExpeditie

Na mijn eendaagse survival clinic veranderde mijn zoekgeschiedenis op Instagram en zo kwam ik steeds meer mensen tegen die vaak in de weekenden er op uit gaan. Geen rij vakantiedagen nodig, maar gebruik maken van de vrije momenten die je hebt. Iets waar ik ook graag meer mee wil doen.

Zo kwam ik de 2-daagse tegen van MiniExpedities die expert zijn in het hebben van kleine ontdekkingstochten. In november. Ver buiten mijn normale kampeerseizoen. Buiten mijn comfortzone dus.

Maar een tweedehands backpack had ik net toevallig geregeld via Marktplaats, onze driepersoonstent is op zich licht en klein voor zijn doen, dus ik was er klaar voor.

Handige paklijst voor deze mini expeditie

Na mijn aankoop kreeg ik een mail met een paklijst. En zo fijn dat de paklijst rekening hield met mensen die niet al te veel ervaring hebben. En zo kon ik uiteindelijk alles in onze eigen spullen vinden. Dat voelde als een hele geruststelling. Want wellicht herken je het dat je overweldigend wordt door de mega ervaring van de organisator.

Voorpret via WhatsApp

Een paar dagen voor vertrek werd ik toegevoegd aan de app groep. Die was nog wat stil, dus vond het lastig om daarin veel te vragen of te delen. Persoonlijk vind ik het fijn om de groep al een beetje te leren kennen, maar wellicht hadden zij dat gedeelte al gehad voordat ik toegevoegd werd. (dat is weer een nadeel van als laatste boeken 😊)

Op pad met een rugzak vol

We spraken af in Maarn op het 5 Mei plein die ik al kende van eerdere wandelingen. Erg fijn om toch iets van herkenning te hebben als je het voor het eerst doet. Uiteindelijk bleek ik niet de enige solo te zijn, naast mij nog twee solo reizigers en twee koppels te bestaan.

De meer uitgebreide kennismaking volgde na een korte wandeling en in een meer sprekende omgeving: in de natuur.

De middag gebruikten we om via onze lunchplek (bij Henschotermeer) te wandelen en daarna door naar de camping. We wandelden beide dagen zo’n 9 a 10 kilometer. Tijdens de rustmomenten vertelden Joanne en Claar van MiniExpedities waar je op kan letten in de natuur, tijdens het wandelen en kregen we een stoomcursus kompas kijken.

Back to basic, midden in de natuur

We kampeerden midden in de natuur en door het mooie weer was het net een droomplek. Ook al was het misschien 16 minuten rijden van waar ik woon 😊

Er waren meer op het idee te komen om met deze uitzonderlijke temperaturen de camping op te zoeken. En zodoende was het zware werk om een kampvuur te maken ons uit handen genomen.

MiniExpeditie had alle maaltijden geregeld en ik verbaasde me over het uitgebreide recept. Deze mensen hadden ervaring 😊 Geen minimum aan ingrediënten, maar hoppa, we werden aan het werk gezet met schillen, snijden en bakken. En het was het waard. Koken op het kampvuur heeft wel iets.

De camping was trouwens basic, maar niet primitief. De toiletten spoelden door, we konden afwassen met warm water en er was zelfs een douche.

Mijn eerste nachtje winterkamperen in Nederland

In tegenstelling tot de warme dag bleek de nacht goed koud te zijn. ’s Avonds kon ik met een regenbroek en muts mij prima warm houden. Maar mijn ietwat grote tent voor mij alleen kon veel koude lucht verzamelen en dat merkte ik. Gelukkig was mijn slaapzak geschikt voor rond het vriespunt, al bleven mijn voeten erg koud.

De volgende morgen lag er ijs op de tent (mijn voeten hadden niet gelogen) en was er wel even wat zon voor nodig om de tent enigszins te drogen. Maar ik heb nu tips die ik voor een volgende ronde kan toepassen!

Elk nadeel heeft een voordeel, zelfs ’s nachts moeten plassen

Ken je dat? Dat je niet naar de toilet wil, maar wel moet? Ik ben dus uiteindelijk mijn warme slaapzak en koude tent de donkere nacht ingekropen. En dat bleek geen ramp. Het leverde me een lege blaas én een mooi plaatje met de maan op. Fantastisch als de camping uit meer natuur dan camping bestaat (al weet ik dat dat niet een rendabel plaatje is helaas).

Een mini expeditie bevestigt dat je geen lange vakantie nodig hebt

  • In twee dagen kan je zoveel genieten
  • Echt tot rust komen
  • Iets leuks doen
  • Het de moeite waard is van al het werk vooraf en achteraf
  • Je veel kan doen als je je niet laat afleiden door schermen

Bedankt Joanne en Claar voor deze mooie november ervaring! Ben je nieuwsgierig geworden, check dan hun agenda met nog meer leuke, korte expedities op miniexpedities.nl

P.S. Doordat ik een week vantevoren pas boekte, wist ik eigenlijk al dat de kans groot was op droog weer. Ik weet dus niet wat ik had gedaan als het vooruitzicht slechter was geweest. Uiteindelijk bleek het nog beter weer dan fantastisch, zeker voor november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *