fbpx

Overeenkomsten van een weekend weg en ondernemen

Samen een weekend weg, even lekker niet klokkijken, maar go with the flow. Heerlijk! Toch ben ik op een relaxte manier nog wel bezig met mijn eigen onderneming. Want een ondernemer heeft nooit echt vrij. Een paar overeenkomsten van een weekendje weg en ondernemen wil ik graag met je delen.

Een goede voorbereiding is het halve werk.
Wat een cliché, maar ook tijdens dit weekend weg bleek wel waarom dit gezegde zo populair is. We gingen om te relaxen en hadden bewust geen afspraken gemaakt. We zien wel. En toen bleek dat we toch wel e.e.a. wilde gaan bezichtigen, moesten er natuurlijk wat zaken geregeld worden. De huurauto, een of meerdere bestemmingen uitzoeken en parkeren (want trust me, parkeren op Sicilië kan tijdrovend zijn) was wel het minste waarvoor we Google en Google Maps nodig hadden. Dat betekende dat we ’s avonds wat tijd moesten besteden aan de voorbereiding voor de volgende dag.

Waar voor je geld.
Tenslotte willen we graag (en zeker als Nederlander) niet te veel betalen. En ook niet achteraf denken ‘Oh, was dat mooie monument écht om de hoek?’ Heeft niks met stress of controle te maken, maar met de beste ervaring. Tenslotte vliegen we niet (ik niet in ieder geval) elk weekend naar Sicilië ?

Online bereikbaarheid nu overal in Europa.
Joehoe, geen extra kosten meer om de hele dag online te zijn. Als je binnen je bundel blijft natuurlijk. Voor mij betekent dat ik toch steeds op mijn telefoon blijf kijken. Toch even mijn mail check. Ook tijdens vakantie is een goede work-life balans belangrijk. En daarom heb ik vaak overdag mijn mobiele dataverkeer uitgezet. Want ik vond dat ik ook even vakantie nodig had van mijn telefoon.

 Je wilt je doelen (verwachtingen) halen.
Als goede ondernemer stel je doelen. En ook al zeg je van niet, van je weekendje weg heb je ook verwachtingen. Bijvoorbeeld dat je een boek wilt lezen aan het zwembad. Als het weer dan slechter blijkt te zijn, dan baal je, want je doel is niet gehaald. Kortom, ook op vakantie is het hebben van plan B fijn. Want zo voelt het echt als vakantie.

Inspiratie, inspiratie, inspiratie.
Natuurlijk kan je thuis of op je werk ook schrijven. De meeste ondernemers zijn in loondienst geweest en daar moet je ook presteren als je geen zin hebt. Maar even een andere omgeving helpt wel voor inspiratie. Zo hielp mijn weekend weg de trainingsdag van de dag ervoor te verwerken en kwam ik op ideeën die ik in de rush van de dag niet 1-2-3 had gekregen.

 

Kortom, een weekendje weg is heerlijk om bij te komen en helpt ook nog om een betere ondernemer te zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange