Ben je ook toe aan een virtueel team om je heen?

Zodat jij wel de lusten hebt (ondersteuning en ontzorging), maar niet de lasten (kantoorruimte, koffie/thee, reiskostenvergoeding)?

Een virtueel professional (ook wel bekend onder de afkortingen VA, VP, VSP) kan een goede start of aanvulling zijn op het team dat je al hebt.

Want een team heb je al, zelfs zonder dat je het weet.

Je hebt een boekhouder. En je hebt vast iemand die je website gemaakt heeft of je logo. Oke, dat is sporadisch. Maar zij zijn onderdeel van jouw bedrijf. Misschien eenmalig, maar het liefst kom je terug bij dezelfde mensen omdat zij jouw bedrijf steeds beter beginnen te leren kennen. En dat scheelt jouw weer een uitgebreide briefing geven over wat jij graag wilt.

Een virtueel team helpt jou te groeien, want jouw dagen hebben ook maar 24 uur.

Samen sparren brengt je verder. Je bedrijf laten groeien hoef je niet alleen te doen.

Belangrijk is om eerst te kijken naar de behoefte die er bij jou en bij je bedrijf is voor team uitbreiding.

  • Je hebt speciale kennis nodig die je zelf niet hebt: Marketing, social media, online leeromgeving
  • Je hebt niet de intentie om je te gaan verdiepen in tools en systemen
  • Je hebt extra handjes en denkwerk nodig in een drukke periode
  • Je hebt werkzaamheden die jij niet het leukste vindt om te doen: research, boekhouding, deelnemersadministratie
  • Je hebt de behoefte om taken te delegeren zodat jij je kan focussen op de toekomst van je bedrijf

Wil je taken of verantwoordelijkheden delegeren?

Wil je veel taken (en/of verantwoordelijkheden) delegeren of juist specifiek op een vakgebied? Er zijn specialisten en generalisten binnen de wereld van virtueel assistants of virtueel professionals.

Kijk dan wie er aan jouw profiel voldoet. Het is geen sollicitatie, dus enige ondernemersvrijheid is belangrijk om te geven.

Een VA, VP of VSP werkt vaak maar een aantal uur voor jouw bedrijf. Dat geeft lagere kosten, ook al lijkt het uurtarief wellicht hoog.

Ook zijn VA, VP of VSP ondernemers. Dat betekent dat jij niet hun enige klant bent. Zij/hij kan je helpen met je ondernemersvraagstukken. Maar dat betekent ook dat zij/hij niet altijd beschikbaar is op het door jou gewenste moment. Maak daar duidelijke afspraken over.

Boekentip:
Petra Fehring heeft een boek geschreven in de serie EXPERT TIPS over “samenwerken met een Virtueel Assistent”. Bestel het boek via de Academie voor Virtueel Professionals of via Bol.com.

(bestel je via Bol, dan ontvang ik een kleine commissie op je aankoop. Dat maakt jouw aankoopbedrag gelukkig niet duurder.)