fbpx

Wachtwoorden, weet je ze allemaal nog?

Ook al brengt de AVG vooral zakelijk werk met zich mee. Het leek mij ook een goed moment om privé te kijken welke accounts ik allemaal heb. Een goed moment om eens op te schonen. Gelukkig hield ik sinds 2005 een lijst bij, dus de eerste uren checken zitten er al op. (en ik ben er nog niet…) Maar die wachtwoorden. Weet je ze allemaal nog?

Het valt mij op dat ik periodes heb waarin een wachtwoord erg geliefd bij mij was. Wel met variaties natuurlijk van verschillende tekens en cijfers. Ik las laatst dat een persoon vaak in dezelfde volgorde denkt en dat het dan lastig is om een totaal ander wachtwoord te verzinnen.

In de laatste weken heb ik veel wachtwoorden gewijzigd, omdat het de hoogste tijd was en slim gezien de aanhoudende hacks en AVG natuurlijk. Maar doordat ik een groot aantal wachtwoorden ging verversen door verschillende combinaties haalde ik alles door elkaar. Met als gevolg dat ik de optie ‘wachtwoord vergeten’ wel erg vaak moest gebruiken. En ik dus nog meer chaos in mijn hoofd kreeg.

Ik ben dus zo ver om een tool te gebruiken die het onthouden van me over gaat nemen. De twee bekendste schijnen al AVG-proof te zijn, dus dat komt mooi uit!

Het zal vast wel even een klus zijn om hem (of haar ?) de informatie te geven. Maar ik kijk al uit naar de rust als ik er maar één hoef te onthouden! (Wordt nog wel een dingetje als ik dan op een andere PC wil inloggen… maar daar kom ik vast ook wel uit.)

 

Heb jij ook zo’n moeite met wachtwoorden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange