fbpx

Ik ben een Virtueel Assistent, maar wat is dat eigenlijk?

Een ideale work-life balance; daar lijken we allemaal wel naar op zoek. Ik besloot er werk van te maken. En tijdens mijn zoektocht werd ik verliefd op het beroep virtueel assistent (ook wel afgekort tot VA). Andere ondernemers kunnen ontzorgen door bijzaken over te nemen, zodat de ondernemer zich weer kan focussen op de core business. Ik vond zo de mogelijkheden om te werken aan mijn idealen en doelen.

En een VA is meer dan het pop-up poppetje als je een webshop bezoekt ?. Ik splits het beroep even in tweeën om overzichtelijk aan te geven wat een VA is.

Virtueel = online, digitaal, vanaf afstand. Het geeft dus vooral aan hoe het beroep uitgevoerd wordt. Belangrijk, want in tegenstelling tot het ‘gewone’ werken, zit een VA niet bij de opdrachtgever op kantoor. En dat is tegenwoordig ook prima te doen. Er zijn programma’s en mobiele app’s om online te communiceren, gegevens te delen en samen te werken. Makkelijk voor de zelfstandige die geen ruimte heeft voor een extra persoon op zijn zolderkamer. Of als een ondernemer op andere tijden of zelfs in een andere tijdzone werkt.

Assistent = helpen, ondersteunen. Dat slaat vooral op wat je dan doet. De invulling is zo divers, want bij bijna elke beroepsnaam kan je het woord ‘assistent’ wel voor of achter zetten. Wellicht denk je snel aan een secretaresse, maar is de boekhouder ook niet een ondersteunend beroep? Of wat te denken van de websitebouwer. Ook zij helpen de ondernemer. En zo kan je je ook als assistent specialiseren in zoveel taken en op vele vakgebieden.

Dat een ondernemer een assistent nodig heeft, kan betekenen dat hij/zij weinig kaas gegeten heeft van een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld van de financiële kant die een boekhouder wel goed kent. De ondernemer kan ook een tekort aan tijd hebben of vindt een aantal taken gewoon niet leuk om te doen. Je bent vaak ondernemer geworden omdat je één ding heel leuk vindt, de rest is eigenlijk bijzaak.

Een assistent hebben klinkt misschien als een luxe, want het betekent dat je geld over hebt. Maar het is in veel gevallen ook een noodzaak, waar je graag geld voor over hebt. Want met assistentie heb je als ondernemer weer tijd over om geld te verdienen met de dingen die je het liefste doet, je core business.

Eén gedachte over “Ik ben een Virtueel Assistent, maar wat is dat eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange